Aan het laden...

Subsidies

Ginter is een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond cultuur, bibliotheek en erfgoed van de acht gemeenten Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem. Het OAZE project is een belangrijk onderdeel van de culturele samenwerking binnen Ginter. Met het project OAZE willen we de Jonge Maker ondersteunen, bijvoorbeeld door de toonkansen voor jonge makers te vergroten of door ze te helpen in het realiseren van een project. 

Ginter heeft daarom twee subsidiereglementen ingesteld. Bekijk ze hieronder en zie welke u aanspreekt.

Subsidies

Oaze-sessies

“OAZE-sessies zijn voorstellingen waarbij jonge makers de kans krijgen om hun creatieve activiteiten (zoals muziek en beeldende kunst)  in een professionele setting en voor publiek, te brengen. Het uitgangspunt is om via de ‘OAZE-sessies’ podiumervaring aan te bieden, wat essentieel is voor de ontwikkeling van talent uit de Ginter-regio.” 

Deze talentvolle jonge makers hebben dus een podium nodig. Om te zorgen dat er concerten en andere creatieve activiteiten met jonge makers in de Ginter-regio georganiseerd worden, wil Ginter een duwtje in de rug geven. Organisatoren die onze jonge makers een podium willen geven, kunnen een aanvraag indienen voor een financiële tegemoetkoming. Ginter heeft hiervoor tot het einde van de legislatuur budget voorzien.

Organisatoren van een evenement met een jonge maker op grondgebied van Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout of Zedelgem kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming voor het boeken van de artiest/kunstenaar. De subsidie kan maximaal € 300 per evenement bedragen.

Lees hier het volledige reglement.
Om als organisator je aanvraag in te dienen, kun je hier terecht.

OAZE-creatie

Jonge makers die een eigen project willen uitwerken (bijvoorbeeld productie of voorstelling cd, maken van een film of documentaire, uitgeven van een boek, première van een nieuw theaterstuk ondersteunen, …) kunnen terecht bij Ginter voor financiële ondersteuning.

De jonge makers van Ginter zijn creatief en zitten boordevol ideeën. Om die ideeën uit te voeren, is soms een duwtje in de rug nodig. Ginter wil de jonge maker net dat zetje geven. Door een financiële tegemoetkoming te geven en te zeggen dat we geloven in hun project. Ginter heeft hiervoor tot het einde van de legislatuur budget voorzien.

Jonge makers (geregistreerd op OAZE-platform) op grondgebied van Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout of Zedelgem kunnen daarom subsidie aanvragen bij Ginter indien zij een project willen uitvoeren. De subsidie kan max. € 500 bedragen. 

Lees hier het volledige reglement.
Dien hier je aanvraag voor deze subsidie in.

 

Logo's:

OAZE logo (eps): standaard | negatief
OAZE logo (png): standaard | negatief

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw voorkeuren op te slaan en om het aantal bezoekers in kaart te brengen. Alle info over ons disclaimer-, privacy- en GDPR-beleid kan je hier terugvinden.