Aan het laden...

Traditional Artisan Craftsman

Passie voor uniek handwerk en kunst door de eeuwen heen ... 

Ik ben een 19jarige Smid en Houtsmid en afgestudeerd als "Verdienstelijkste Leerling 2022" in 6TSO Houttechnieken in het VTI-Brugge.

Met BLOED, ZWEET en TR ...TRAINING, heel veel training en oog voor detail ben ik al heel mijn leven aan mijn handwerk gebonden. 

Een lange weg van opzoekwerk en zelfstudie heeft me op weg geholpen.

Als "Traditional Artisan Craftsman" of "Simon Tanghe" kan u mijn werk overal terugvinden op sociale media ...

https://www.youtube.com/channel/UCvj65_Gp0DNPwFUzoeWzrxw

https://www.instagram.com/traditional_artisan_craftsman/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100018435037661&locale=nl_NL

Met mijn naam als "Traditional Artis ... jeweetwel ;-)" wil ik mij onderscheiden van de moderne industrie en de moderne ambachtsman ... ik zet mij in voor uniek handwerk en regels van de kunst.

Een hart voor de oude historische ambacht en bijkomende kunsttechnieken van voor de industrialisatie maken mijn werk compleet ...

Met alleen mijn eigen 2 handen tracht ik alles van (Romaans tot Renaissance) of van (Gotisch tot Neo-Gotisch) te vervaardigen op de manier dat het toen ook werd gemaakt ... hetzij Restauratie of Recreatie.

Omschrijving

De traditionele technieken zijn een voorbeeld voor de duurzaamheid en ecologie standaarden van vandaag de dag.

Voor de Industrialisatie werd alles gemaakt om zolang mogelijk te worden gebruikt en zo niet te worden hergebruikt en zo niet ... te worden afgebroken...  maar er was nooit schadelijk chemisch of gevaarlijk afval.

Alles kwam van de natuur en alles ging terug naar de natuur.

Duurzaamheid bestaat eruit te "Nemen wat je nodig hebt en terug te geven wat nodig is om het te herstellen" ... dit in het achterhoofd houdende kan je met je handen en grondstoffen alles maken wat je maar kan bedenken.

Mijn werk kan gezien worden als duurzaam voor de mentale geest, lichaam, mens, omgeving en milieu ... 

Om een idee te geven wat ik kan maken ;-)

- Restauratie/ Recreatie van Historisch correcte ... scharnieren, deurklinken, messen, gereedschappen, deurbeslag, ... kandelaren, voetschrapers ... etc.

- Moderne accesoires op een oude manier gesmeed ... Kunstwerken, huisnummers, klinken, beslag, broodmessen, sleutelhangers, botermessen ... etc.

- Middeleeuwse houtbewerking, meubels, banken, lepels, kommen, oorringen (stretches), ringen, ...

- Romaans, Gotisch tot Renaissance smeedwerk volgens de regels van de kunst.

 

Contacteer deze Jonge Maker

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw voorkeuren op te slaan en om het aantal bezoekers in kaart te brengen. Alle info over ons disclaimer-, privacy- en GDPR-beleid kan je hier terugvinden.