Aan het laden...

Paul Cobbaert

Paul Cobbaert (1984) is een kind van het West-Vlaamse boerendorpje Bekegem en woont intussen meer dan een kwarteeuw in Koekelare. Hij is zelfstandig journalist en werkt vooral als politiek interviewer voor De Zondag en Krant van West-Vlaanderen. Wildlife is zijn eerste passie. Op 24 april verschijnt zijn boek 'Wild land' over de terugkeer van wilde dieren naar België. Meer weten of samenwerken? Roep maar!

Omschrijving

De mythische wolf is terug in België. De oehoe en de raaf ook. De zeehond en de bever. De tropische boomkikker. Zelfs de mysterieuze lynx. En wie weet straks ook de iconische bruine beer? Het lijstje is indrukwekkend.

Waarom keren deze wilde dieren terug naar ons land en wat zegt dat over onze natuur, vraagt journalist Paul Cobbaert zich af. Hij gaat praten met biologen, natuurwerkers, beleidsmakers en activisten. Dit boek is geen wetenschappelijk traktaat, maar een vat vol verhalen. Over de laatste wolf en koning Leopold I, over nazi’s en wasberen, over boze boeren en jagers, over de bloedstollende comeback van de bever, en veel meer.

Wild land wil ook, en vooral, de schoonheid van ons eigen wildlife tonen. In woord én beeld. Het boek bevat bijna tweehonderd foto’s die de auteur de voorbije jaren heeft genomen in onze natuur. Wij hoeven niet naar exotische oorden om fascinerende dieren te zien. Meer zelfs: je kan voortaan op safari in eigen land, op zoek naar onze eigen Big Five

Meer info: Wild land - Ertsberg

Contacteer deze Jonge Maker

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw voorkeuren op te slaan en om het aantal bezoekers in kaart te brengen. Alle info over ons disclaimer-, privacy- en GDPR-beleid kan je hier terugvinden.