Aan het laden...

AU10TIC

Samen met een groep vrienden willen we het maatschappelijke thema authenticiteit op verschillende manieren belichten en aankaarten.

We hebben hiervoor een vzw opgericht en gaan we voor het eerst een kortfilm maken, een live act doen in Londen en een boek uitbrengen. 

Als projectnaam kozen we voor AU10TIC

 

Authenticiteit is iets vanzelfsprekend maar wordt in de huidige maatschappij en eigenlijk doorheen de geschiedenis vaak niet getolereerd.
Al eeuwen drukken mensen en culturen zich wereldwijd uit door middel van uiterlijke kenmerken.
In een maatschappij waar diversiteit en inclusiviteit als primordiaal wordt beschouwd is authenticiteit vaak een struikelblok.
Maar waarom doen mensen dit? Is het om ergens bij te horen of eerder om zichzelf te zijn en authentiek te willen zijn.
Gaan mensen hun lichaam als kunstobject zien of willen ze zo hard ergens bijhoren en volgen ze trends waar ze later spijt van krijgen.

En vooral … wat zijn de lichamelijke en geestelijke gevolgen?

Denk vooraleer je doet…

Omschrijving

 

 1. Kortfilm
  Eind mei 2023 doen we de opnames van een kortfilm die ongeveer 7 minuten zal duren.
  Hierin zal worden getoond wat de gedachte achter AU10TIC is en welke boodschap we willen meegeven.
  Muziek op de kortfilm wordt verzorgd door de muziekgroep Mildreda.
  Tarkovski Agency ondersteunt dit project en zal ook de Tarkovski Grant uitreiken waardoor deze kortfilm internationaal naar 24 filmfestivals wordt ingezonden. De internationale verspreiding is dus sowieso gegarandeerd.

 2. London Fashion Week
  We hebben een getekende letter of intent dat het project in september 2023 live mag gebracht worden tijdens de show van House of iKons tijdens London Fashion Week. De modellen/acterus zullen live on stage een performance brengen.
  Dit zal heel wat wenkbrauwen doen fronsen. Het zal een enorme contradictie zijn tussen de couture stukken die de modellen dragen en het idee dat ze weergeven.
  CEO van House of iKons Savita Kaye zal contacten aanspreken binnen BBC om het project en de boodschap te verspreiden. De bijdrage binnen de fashionwereld om schoonheidsidealen aan te kaarten is zeker niet te onderschatten.

 3. Fotoboek
  Van het hele gebeuren wordt alles in beeld gebracht en geduid dmv tekst. Dit van the making of, het draaien van de film, de show in Londen en beelden uit andere culturen. Het zal een geduid document worden met een duidelijke verhaallijn en beelden die alles staven van het waarom.

 4. Evenement
  De voorstelling van het fotoboek zal gebeuren op een evenement waarop het idee omtrent AU10TIC duidelijk gemaakt wordt. Tijdens het event kan de video/kortfilm gedraaid worden alsook beelden van de show uit Londen.
  Hier wordt pers uitgenodigd alsook de sponsors van ons project, mensen uit de modewereld, vrienden, familie en sympathisanten. 

Contacteer deze Jonge Maker

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw voorkeuren op te slaan en om het aantal bezoekers in kaart te brengen. Alle info over ons disclaimer-, privacy- en GDPR-beleid kan je hier terugvinden.